Lato się zbliża czas więc klimę naprawić...

Zwiń
X

• Filtr
  • Czas
  • Pokaż
Wyczyść wszystko
new posts

• Lato się zbliża czas więc klimę naprawić...

Zamieszczone przez Piotrus
    Jak wreszcie dotre na wtorkowego spot'a to wezme ze soba radio (oraz wzmacniacz 100W dla pewnosci :twisted: ) i mozemy sprawdzic :wink:
    przypominam Ci, ze jutro o 20:00 masz szanse się wykazać :P :szeroki_usmiech

Lato się zbliża czas więc klimę naprawić...

Jakoś tak wczesną jesienią zauważyłem, że cos mi klimka szwankuje, ustawiam ją na hi a tu dupa....ciepełko. Po sprawdzeniu szczelności całej instalacji okazało się, że ...parownik jest nieszczelny czyli... wimar zalecił wymianę. Nie chce mi się go wymieniać bo cholernik kosztuje sporo a podobnież są szpece którzy te ustrojstwo spawają. Może znacie takowych?...do lata tuż tuż

Komentarz

• karolz
      Elegance
      S_OCP Member
      • 2004
      • 823

podobno są nieźli
      NajtFukinPatrol North-West

Komentarz

• MiKruS
        RS
        S_OCP Member
        • 2004
        • 7976

Kiedys bardzo dobry warsztat od klim byl przy Gorczewskiej po prawej stronie jadac w strone Bemowa.
        Mniej wiecej za Wola Parkiem - przynajmniej kiedys tam byli, a teraz to nie wiem.
        TDI 205PS

Komentarz

• Kmab
          Rider
          • 2005
          • 269

[ Dodano: Wto 22 Mar, 05 10:07 ]
          Zamieszczone przez MiKruS
          Kiedys bardzo dobry warsztat od klim byl przy Gorczewskiej po prawej stronie jadac w strone Bemowa.
          Mniej wiecej za Wola Parkiem - przynajmniej kiedys tam byli, a teraz to nie wiem.
          Nadal jest:

Serwis klimatyzacji
          Górczewska 146
          Warszawa
          664-98-78
          Pn-Pi: 9-17

Przykładowa cena:
          Odkażanie klimatyzacji + konserwacja: 180 netto (205 brutto)
          Obecnie na tapecie Subarak OBK 2.0D

Komentarz

• suo
            Classic
            • 2005
            • 17

Re: Lato się zbliża czas więc klimę naprawić...

Zamieszczone przez Emil
            Jakoś tak wczesną jesienią zauważyłem, że cos mi klimka szwankuje, ustawiam ją na hi a tu dupa....ciepełko. Po sprawdzeniu szczelności całej instalacji okazało się, że ...parownik jest nieszczelny czyli... wimar zalecił wymianę. Nie chce mi się go wymieniać bo cholernik kosztuje sporo a podobnież są szpece którzy te ustrojstwo spawają. Może znacie takowych?...do lata tuż tuż
            Możesz spróbować warsztat na Burakowskiej przy BoKoncepcie. Mnie dotychczas obsługiwali dobrze i bezproblemowo.

pzdr/s

Komentarz

• jacq
              Ambiente
              S_OCP Member
              • 2004
              • 195

W temacie klimy pytanie?
              Po 3 latach użytkowania, po uruchomieniu klimy (manual) pojawia się nieciekawy zapach. Mam świadomość, że skraplająca się woda w parowniku jest doskonałą pożywką dla grzybków co w konsekwencji może dać taki efekt. ASO proponuje odkażenie. Cena kształtowała się ok 200 zł. Wydaje mi się, że nie jest to zabieg skomplikowany i kosztowny. Widziałem kiedyś spraye (50 zł) którymi można wykonać to samodzielnie. Czy ktoś z kolegów robił coś w tym temacie. Jeżeli tak, to jaki specyfik proponujecie i czy rzeczywiście można to zrobić samodzielnie.
              Proszę o wskazówki co i jak.
              Pozdrawiam serdecznie
              OII ambientna sztuka

Komentarz

• Samiec
                RS
                S_OCP Member
                • 2004
                • 4287
                • Octavia I (1U2)
                • ASV 1.9 TDI VP 110 KM
                • CFHC 2.0 TDI CR 140 KM

Zamieszczone przez jacq
                ASO proponuje odkażenie. Cena kształtowała się ok 200 zł. Wydaje mi się, że nie jest to zabieg skomplikowany i kosztowny. Widziałem kiedyś spraye (50 zł) którymi można wykonać to samodzielnie. Czy ktoś z kolegów robił coś w tym temacie. Jeżeli tak, to jaki specyfik proponujecie i czy rzeczywiście można to zrobić samodzielnie.
                Proszę o wskazówki co i jak.
                Mozna samodzielnie wlasnie sprejem ,tylko nie znam nazwy. :roll: Mi w ASO odgrzybiali rok temu za 70zł. Ale pomoglo na krotko (2-3 miechi) ,albo spier... cos ,albo dlatego ze przy odgrzybianiu nie wymienilem filtra pylkowego - mialem go juz 15kkm :?
                TDI+ ASV 271KM&488Nm by Tune-Up
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O1
                SPRZEDAM UŻYW. CZĘŚCI DO O2

Komentarz

Sam bylem w KLIMA-CAR (Mysiadlo pod Warszawą) 2 lata temu i szczerze mówiąc facet sobie nieprzyzwoicie drogo ceni swoje uslugi. Do dzis pamietam, ze za standardowy serwis w 2 letnim samochodzie (po raz pierwszy wykonywany serwis) to byl koszt ponad 300pln plus filtr przeciwpylkowy :cry:

Komentarz

• Piotrus
                    Rider
                    • 2004
                    • 524

Zamieszczone przez Samiec
                    Mozna samodzielnie wlasnie sprejem ,tylko nie znam nazwy. :roll: Mi w ASO odgrzybiali rok temu za 70zł. Ale pomoglo na krotko (2-3 miechi) ,albo spier... cos ,albo dlatego ze przy odgrzybianiu nie wymienilem filtra pylkowego - mialem go juz 15kkm :?
                    Ja używałem Wurth'a ale pomagało tylko na dwa-trzy miesiące.W tym roku szukam czegoś innego...
                    Piotruś
                    AGR(RIP) + ALH

Komentarz

Pracuję...